BOX PRO KRÁLÍČKY A JEJICH PÁNÍČKY S PŘEKVAPENÍM: MYSTERY BOX

Ušaté nakupování

Created Date: 2024-07-02 Hits: 163 Comment: 0

Nakupujeme pro králíčka

Je přirozené, že každý páníček chce pro svého mazlíčka jen to nejlepší. V nepřeberném sortimentu petcenter, eshopů ale i kamenných prodejen je však často poněkud obtížné se zorientovat. Co je pro králíčka opravdu vhodné a čeho se naopak vyvarovat? Jaké nástrahy na vás při nakupování pro vaše čtyřnohé kamarády čekají?

Kvantita neznamená kvalitu

Na internetu na nás číhá spousta lákadel a někdy je opravdu těžké jim odolat. Kolikrát se člověk už nechal zlákat reklamou, “výhodnou” nabídkou či nízkou cenou, a pak byl hodně zklamán. Zvláště pak, když jsme si pořídili našeho prvního králíčka. Dokonale jsme se ztráceli jak v nabídce krmiv a pamlsků, tak ve vybavení klece. Napaječku jsme pořizovali asi 4x! Buď neustále tekly, nebo naopak netekly a králíček si s nimi neuměl poradit. Nakonec jsme zkusili napaječku hladinkovou, která se nám osvědčila natolik, že jsme ji zařadili do našeho stálého sortimentu.

Několik našich zákaznic se nám zase svěřilo, že koupilo nedopatřením nevhodný domeček pro svého králíčka. Neježe zjistily, že je domeček vyroben ze závadného dřeva, které je při požití pro králíčky toxické (dřevo z ostrolistce kopinatého-rychle, a tudíž levně rostoucí dřeviny z Asie), ale bohužel i nepříjemně zapáchal. I když se nejednalo o domeček primárně určený pro králíčky, personál zverimexu ho i tak neváhal zákaznici nabídnout.

Tipy pro králičí nakupování

Níže pro Vás máme pár tipů, na co si při nákupech dávat pozor.

  • Krmení  - Základem krmné dávky králíčků by mělo být kvalitní seno nebo čerstvá tráva. Seno by mělo být voňavé, zelené a pokud možno co nejčerstvější. Nejvíce bude ušáčkům šmakovat seno z českých luk. Granulky by měly být spíše doplňkem krmné dávky (cca 5%) a neměly by obsahovat OBILOVINY.

Pozor! Velké množství ve zverimexech dostupných krmných pelet obsahuje obiloviny, které jsou pro králíky nevhodné! Proto krmivo kupujte pokud možno ve specializovaných eshopech a bedlivě sledujte složení.

  • Pamlsky - Na trhu existuje velké množství pamlsků, které na sobě mají sice obrázek králíčka, přitom jsou pro ně ale absolutně nevhodné či dokonce zdravotně závadné! I zde platí, že šíře nabídky neznamená jistotu kvality! Jedná se o různé dropsy, sušenky, tyčky s nalepeným zrním, pestrobarevné směsi. Zde opět pozor na nevhodné obilniny či dokonce ořechy!

Více o vhodném krmení pro králíčky naleznete také v našem článku.

  • Bydlení - Příbytek vašeho králíčka by měl být z přírodního, zdravotně nezávadného dřeva, které by nemělo být ničím napuštěno či lakováno. Při případném okusu dřeva se pak nemůže stát, že by králíček pozřel něco nevhodného. Z domečku by též nikde neměly čouhat ostré šrouby či cokoliv, o co by se mohlo zvířátko zranit!

Nakupování v zahraničí

Často se setkáváme s nespokojenými zákazníky, kteří nakoupili za výhodou cenu na Aliexpresu, Temu či podobných platformách, ale se zbožím nebyli taktéž spokojeni. Bohužel takové zboží nemusí vyhovovat evropských normám a zdravotním nebo etickým standardům. Reklamace či případná personalizace takového zboží bývá bohužel také často složitá.

Proč je výhodnější nakupovat u českých výrobců a prodejců?

Nakupováním u českých e-shopů máte jistotu že:

  • bylo zboží vyrobeno v etických podmínkách
  • nezatěžujete přírodu transportem ze vzdálených zemí, a tím snižujete uhlíkovou stopu
  • podporujete českou ekonomiku a domácí produkci
  • máte větší jistotu čerstvosti
  • jistota precizně a kvalitně vyrobeného produktu a veškerého servisu s ním spojeného s možností podpory právního řádu ČR
  • lepší personalizace výrobku
  • svým nákupem uděláte často radost přímo tomu, kdo za výrobky stojí

Sečteno a podtrženo, z naší zkušenosti je vždy nejlepší nakupovat ve specializovaných eshopech, které se zaměřují přímo na králíčky a hlodavce. Máte tak větší jistotu, že nakoupíte správně a zdejší personál vám vždy nápomocný a s výběrem kvalifikovaně poradí.  Zkrátka nakupujte tam, kde králíčkům rozumí!

Tags:

Leave A Comment

Captcha